Lijkt het jullie ook geweldig om te trouwen en te feesten in jullie eigen achtertuin? Dat is het zeker! De tip van Miss Genie: begin op tijd met organiseren want thuis moet er heel wat meer geregeld worden dan op een officiële trouwlocatie. Aller eerst moet de gemeente waar in je woont de tuin goedkeuren om als trouwlocatie te mogen dienen. Daarnaast zijn er natuurlijk nog tal van praktische zaken waar jullie rekening mee moeten houden, denk bijvoorbeeld eens aan het volgende:

– Hoe veel gasten komen er? En hoe komen zij? Op de fiets of met de auto? Waar kunnen zij hun fietsen stallen en hun auto parkeren? Is er bijvoorbeeld een parkeerplaats in de buurt waar je naar kunt verwijzen?

Het is natuurlijk wel leuk als jullie met de flitsende trouwauto zelf op de oprit kunnen parkeren!

– En stel je voor dat er 150 gasten op het feest komen en je hebt maar 1 toilet op de benedenverdieping? Hoe wil je dat aanpakken? Vind je het prima als jouw gasten ook boven naar het toilet gaan of zet je liever een mobiel toilet in de tuin? En is daar een geschikte plaats voor?

– En wat willen jullie met de hapjes en de drankjes? Huur je een catering bedrijf met personeel in? Of wil je dit wat meer low budget aanpakken en maak je zelf de hapjes en laat je neefjes en nichtjes inspringen om de gasten te voorzien van hapjes en drankjes? Laat je goed informeren over hoe veel werk dit is en hoe veel ‘personeelsleden’ je nodig hebt! Hou er rekening mee dat zij ook bijvoorbeeld de toiletten schoonmaken en de glazen ophalen!

– Willen jullie ook met een deel van jullie gezelschap dineren? Ook thuis of dat liever buiten de deur?

– Natuurlijk hoop je op super mooi weer! Een warme zomeravond of een stralende middag in jullie mooie tuin, maar helaas wonen we in Nederland en is het soms ook net even anders dan gehoopt! Is er een plek in jullie huis waar de ceremonie en het feest ook zouden kunnen plaatsvinden? Zorg voor een plan B! En zorg ook dat jullie ceremoniemeester plan B kent en weet wanneer deze ingezet moet worden.

– Het makkelijkste is om al je buren uit te nodigen zodat niemand last heeft van het gaafste feest in tijden tot in de late uurtjes! Mocht je toch niet zo’n goede band met je buren hebben dat je ze op de bruiloft wil zorg dan dat ze op de hoogte zijn. Niemand zit te wachten op de politie voor de deur vanwege geluidsoverlast! (je weet maar nooit!)

– En dan the day after! Zorg dat de hulptroepen ook de volgende dag nog even bijspringen, want ten eerste is het super gezellig om nog even na te kletsen over jullie fantastische dag! Maar daarnaast is het ook fijn dat jullie niet samen alle troep van de avond ervoor hoeven op te ruimen!

Dus mocht je trouwen in eigen tuin helemaal zien zitten, maar wil je de gehele organisatie uit handen geven? Neem dan snel contact op met Miss Genie en wij gaan jullie helpen om er een prachtige dag van te maken!

Weddingplanning Noord Brabant
Weddingplanning Noord Brabant
Weddingplanning Noord Brabant
Neem vrijblijvend contact met ons op